?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

beleidsweekend

Dag allen!

Afgelopen weekend ben ik op beleidsweekend geweest met het KB en daar zal deze zeer uitgebreide update over gaan. Ik had werkelijk geen idee wat we allemaal zouden gaan doen en waarheen we zouden gaan, alleen wat we mee moesten nemen. Naast de standaard dingen (matje, slaapzak, kleding) moesten we ook allen een werktuigbouwkundig verantwoord stuk gereedschap meenemen, en gezamenlijk o.a. een fiets en een zak kattengrid.


Het begon donderdagmorgen op de UT, alwaar onze eerste opdracht plaats zou vinden. We kregen een envelop met een brief uitgereikt waarop stond dat we kennis gingen maken met een aantal 'belangrijke' mensen op de UT. Door iedereen werden we vriendelijk ontvangen, en 3 appeltaarten later kregen we een nieuwe envelop met opdracht. We moesten naar het Centraal Station om daar met de bijgeleverde sleutel het kluisje met het enige logische kluisnummer (dat is dus 51, van het 51e KB) te debarricaderen. Men troffe hier aan: Een zak met appels, appelkoeken, appelsap, appelmoes, appelthee, appeltaart mix, zure matten smaak appel, een grote map met enveloppen genummerd van 1 tot 96 en een vervolgbrief. Hierin stond het idee van de map met genummerde enveloppen. Elke keer moeten we opdrachten uitvoeren. Uit het goed uitvoeren van een opdracht volgt een nummer, en die brief moeten we openmaken. (a la Bassie en Adriaan). Elke verkeerde geopende brief kost een kratje bier. Zo vertrokken we inclusief onze bepakking, zak met appelmeuk, 1 fiets en koevoet met de trein naar Utrecht Centraal.

Na in de trein de eerste opdracht uitvoerd te hebben kwamen we aan op Utrecht Centraal. Boven aan de trap gingen we verzamelen om even wat te eten en te bedenken hoe we ons antwoord op de opdracht zouden gaan doorfaxen. Toen kwamen we tot de schrikbarende conclusie dat we iets misten: Wie had de koevoet? Ella sprintte van de roltrap af, terug de trein in, om door de trein te schreeuwen of er iemand een koevoet heeft gezien (hoe raar moet dat zijn geweest). De koevoet was gezien en Ella kon hem nog voor de trein verder reed mee naar boven nemen. De koevoet was gered.
De eerste opdracht was goed beantwoord en we kregen per sms het nummer van de envelop die geopend diende te worden. Deze leidde ons naar Eindhoven, waar we op bezoek zouden gaan bij onze zustervereniging. Dus met fiets en al namen we de trein naar Eindhoven. Hier hebben we kennis gemaakt met onze collega's van de TU en na de borrel kregen we weer een nieuwe hint welke brief we moesten openen.

In deze brief stond onze volgende opdracht en dat we terug moesten naar Utrecht centraal. De opdracht bestond uit 1 vraag, waarop wij het antwoord wel dachten te weten. Inhoud van de eerste brief:

"Wat kunnen jullie wel?"

die was dus fout :P

De volgende:

"En jullie willen bestuurders worden?"

Vet kut. Na de volgende envelop onderworpen te hebben aan de onder-de-lamp-houd-en-door-de-envelop-heen-kijk-techniek openden we ook die:

"Grolsch Speciaal graag"

grrrrr. Wat een onmogelijke kutvraag. We zagen ons genoodzaakt om even met de Newtonfoon te bellen, waarna we een Onhulde en het het volgende briefnummer ontvingen. In de brief stond dat we weer terugmoesten naar enschede en we beseften ons dat we voor niets de hele dag met bepakking, fiets, kattengrid, appelmeuk en koevoet hadden rondgesjouwd. Grrrr. In Enschede gingen we nog bij de Oud-bestuurders op bezoek tot een uur of 3 en we bleven slapen op de UT.

Vrijdagmorgen werden we om half 9 wakker gemaakt door de Campuswacht, die ons duidelijk maakte dat het toch echt verboden was op de UT te overnachten. Onze volgende opdracht was een ontbijtje klaarmaken voor 3 oud-bestuurders. Daar hebben we hints gespeeld en om 12 uur vertrokken we met de trein naar Amsterdam (nog steeds met fiets!). Hier zouden we op bezoek gaan bij P.G.C. Hajenius. We hadden geen idee wie dat was, maar we wisten we op welk adres we moesten zijn. Dit bleek hem te zijn:


Hier kregen we een pakketje en, uiteraard, weer een brief nummer. We moesten met de tram naar de Willem de Zwijgerstraat. Maarrrr, hoe meost dit nou met de fiets? Hoe lief we de tramchauffeur ook aankeken, de fiets mocht niet in de tram (heel gek in Amsterdam), dus die hebben we maar even bij t Spui laten staan. Op onze bestemming woonden weer 3 oud-bestuurders. Hier hebben we gekookt en gegeten en een leuk dobbel spelletje gedaan met tequilla en apfelkorn :) Rond half 10 (anderhalf uur na gepland) gingen we weg, en in de volgende brief stond dat we naar Maastricht moesten. Gelukkig, niet slapen op de UT, maar in een echt kasteel :D Hier stond het huidige bestuur ons op te wacht. Toen we aankwamen werden we raar aangekeken. Een fiets? Waarom hebben ze een fiets? Hadden we echt een fiets op de paklijst gezet? En die hebben ze helemaal meegenomen naar Maastricht? Koninginnen! Oftewel, we hadden de fiets helemaal niet nodig, net als het kattengrid, de appelmeuk en de koevoet, maar grappig was het wel. Onder het genot van Stef Stuntpiloot gingen we tot een uur of 4 nog wat drinken om daarna lekker te gaan uitslapen.

Zaterdag hebben we lekker geslapen en rond 12 uur ontbeten met eieren en spek. Die dag hebben we wat serieuzere opdrachten uitgevoerd in het kader van ons aankomende bestuursjaar. Ook hadden we het 1e beleid en de 1e begroting even besproken. Rond een uur of half 12 gingen we met de bus weer naar Maastricht om flink te gaan stappen. Deze avond is leuker om een keer over te vertellen :P Zondag pakten we onze spullen en gingen we weer terug naar Enschede. Een geslaagd weekend :)

Comments

( 4 comments — Leave a comment )
germicide_
24th Mar, 2008 21:49 (UTC)
Hahahahahaha..
Heel sterk verhaal Ambi! Klinkt inderdaad erg leuk!
En je zou inderdaad de eerste geweest zijn die een trambestuurder heeft overgehaald.

Ook alweer bijgekomen van het weekend?
fightthemachine
24th Mar, 2008 21:50 (UTC)
Ja hoor! En toch jammer dat van die tram... :P
nilturiel
25th Mar, 2008 15:49 (UTC)
Geweldig!
En inderdaad..al die idiote dingen die je mee moet nemen =)

gayaalda
26th Mar, 2008 09:41 (UTC)
Het doet me ook denken aan een of ander AVRO-kinder-spel-en-avontuur-padvinderij-programma op zondagochtend met al die opdrachten en brieven :P.
Maar tof!
( 4 comments — Leave a comment )

Latest Month

December 2008
S M T W T F S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Powered by LiveJournal.com